De leukste buurten in Amsterdam

Leukste buurten in Amsterdam

Ben je op zoek naar de leukste buurten in Amsterdam om een huis te kopen? Amsterdam biedt werkelijk waar voor ieder wat wils. Mits je budget het toelaat, natuurlijk, want wonen in Amsterdam is niet goedkoop. Weet je echter een geschikte woning te vinden, dan is de kans groot dat je ook echt jouw droomhuis te pakken hebt. Maar wat zijn nu leuke buurten in Amsterdam? Dat is natuurlijk erg persoonlijk. Desalniettemin nemen wij je mee langs enkele zeer populaire buurten.

De Jordaan

Wie Amsterdam een beetje kent, had waarschijnlijk wel kunnen raden dat wij zouden beginnen met de Jordaan. Een meer authentieke Amsterdamse buurt dan deze zul je niet vinden. Bovendien vind je hier ook zeer fraaie, karakteristieke huizen. Wonen in de Jordaan biedt je zo’n beetje alles: het echte Amsterdam, middenin het centrum, gezellige winkels en horeca. Niet voor niets willen de meeste bewoners hier nooit meer weg.

Oud-Zuid

Heb je het over de betere wijken in Amsterdam, dan komt automatisch Oud-Zuid ter sprake. Van statige appartementen tot riante villa’s: je vindt het hier allemaal. Ook de locatie is ideaal, want je zit zowel zo in het centrum als op de ring. Wie houdt van sjieke winkels, de betere horecagelegenheden en fraaie architectuur, zit hier gebakken.

De Pijp

Eigenlijk hoeven we maar een ding te zeggen: De Albert Cuypmarkt. Daarmee doen we De Pijp te kort. Dit is simpelweg de hippe buurt van Amsterdam, die vooral in trek is bij jongeren vanwege het bruisende nachtleven en de vele leuke cafeetjes. 

Oud-West

Een aantal decennia geleden is begonnen met het renoveren en vernieuwen van Amsterdam Oud-West, en niet zonder resultaat. Oud-West is een bijzonder diverse buurt, die zich altijd kenmerkt door levendigheid. Van de gezellige Jan Pieter Heije-buurt tot de bekende Overtoom met aan de overkant het Vondelpark, maar ook het gebied rond het Mercatorplein dat de afgelopen jaren enorm is opgeknapt. Waar je ook koopt in Oud-West, overal vind je authentieke panden en gezellige cafeetjes.

Westerpark

Volgens veel Amsterdammers is Westerpark the place to be. Qua sfeer te vergelijken met Oud-West, maar misschien nog net wat hipper en jonger. En natuurlijk nabij het bruisende Westerpark en Westergasterrein. Voor een wijk zo dicht tegen het centrum aan, is Westerpark verrassend goed bereikbaar en kent het een prima infrastructuur.

De Houthavens

Enkele jaren geleden werd begonnen met de bouw van De Houthavens: een van Amsterdams grootste en meest belovende nieuwbouwprojecten. Een groot voordeel van de Houthavens ten opzichte van andere wijken, is de relatieve betaalbaarheid. Ook starters kunnen hier dikwijls terecht. Wanneer je denkt aan Amsterdam, denk je wellicht aan oude pandjes en de bijbehorende charme. Maar ook de bijbehorende gebreken. De Houthavens biedt je echter modern woongenot.

Oosterparkbuurt

De Oosterparkbuurt blijft het populairste gebied van Amsterdam-Oost. Hier vind je een smeltkroes van allerlei stijlen en culturen. Het is een bruisende buurt waar je eenvoudig de gezelligheid op kunt zoeken, maar net zo makkelijk heerlijk tot rust kunt komen. Niet in de laatste plaats dankzij het mooie Oosterpark. OV en uitvalswegen zijn er prima en als bonus is deze buurt vaak net wat goedkoper dan andere buurten.

Amsterdam-Noord

Zeg je up and coming, dan zeg je Amsterdam-Noord. Wie hier een jaar of tien geleden een huis heeft gekocht, is nu absoluut spekkoper. Bijna nergens in Amsterdam wordt er meer ontwikkeld dan hier. Het ene na het andere interessant bouwproject wordt ontwikkeld en ondanks dat de prijzen enorm zijn gestegen, blijven zij sympathiek vergeleken met de rest van de stad. Noord biedt je veel ruimte en een bijzonder karakter. Je zit er een stuk rustiger, maar bent wel zo op het station of in het centrum met behulp van de pont.

IJburg

Er zijn Amsterdammers die IJburg verhuizen. Die zeggen dat dit niet het echte Amsterdam is. Daar zijn wij het niet mee eens. Waar anders vind je zoveel ruime, moderne woningen met een fantastische aansluiting op het centrum? Je woont in een buitenwijk, met alle voordelen van dien, maar bent met een kwartiertje in het centrum. Wie houdt van moderne bouw en architectuur, moet beslist naar deze wijk kijken.