Leukste wijken om te wonen in Den Haag

Leukste wijken in Den Haag

Wil je een huis kopen in Den Haag en ben je op zoek naar de goede wijken in Den Haag om in te wonen? Goede wijken in Den Haag zijn er in overvloed. Maar wat maakt een goede wijk? Dat is geheel aan jou om te bepalen. Een ding is zeker: Den Haag heeft geschikte wijken voor iedereen. Een meer complete en diverse stad zul je niet snel vinden. Wij lopen virtueel met jou door de mooiste wijken van de prachtige stad achter de duinen.

Het centrum

Je ziet het al van ver: Den Haag heeft een van de indrukwekkendste skylines van Nederland. Wonen in het centrum van Den haag is prachtig. Je zult, dat zal je niet verrassen, een behoorlijk budget mee moeten nemen, maar dan krijg je er ook wel wat voor terug. In Den Haag biedt je de charme van een oude stad, die je lang niet overal meer vindt. Bovendien heeft de stad een ontzettend internationaal karakter.

Kijkduin

We hoeven er niet omheen te draaien: de jaren 80 waren qua architectuur niet de beste jaren. Gelukkig zijn er uitzonderingen. De Haagse wijk Kijkduin, bijvoorbeeld. Een mooiere plek om te wonen in Den Haag kunnen wij bijna niet noemen. Hier vind je prachtige statige gezinswoningen en luxe villa’s, nabij het strand en de boulevards. Dit is echt wonen op stand.

Scheveningen

Je zou het misschien bijna vergeten, maar Scheveningen is “gewoon” een stadsdeel van Den Haag. Deze kustplaats heeft een magische aantrekkingskracht en het is niet moeilijk om te zien waarom. Je zit aan een van de leukste stranden van Nederland, met bijbehorende bouw die je altijd een vakantiegevoel geeft en je bent in no time in het centrum van Den Haag. Als dat geen ideale combinatie is, weten wij het ook niet meer.

Belgisch Park

Belgisch Park is misschien wel de meest diverse en veelzijdige wijk van Den Haag. Net als in Scheveningen zit je aan het strand, zelfs nabij de beroemde pier, maar je vindt er veel verschillende woonstijlen. Dit maakt Belgisch Park tot een van de populairste wijken onder gezinnen. De veelzijdigheid van de wijk komt ook tot uiting door de vele verschillende soorten gezellige winkeltjes en horecagelegenheden.

De Indische Buurt (Archipel)

De Indische Buurt is het perfecte voorbeeld van hoe je in een grote stad toch rustig kunt wonen met het centrum op loopafstand. Iedereen die graag in een grote stad als Den Haag woont, maar ook gesteld is op rust, zou hier eens moeten kijken. De fraaie eind 19de eeuwse panden zijn een ander handelsmerk van deze wijk. Het gaat te ver om te stellen dat de Indische Buurt een dorps karakter heeft, maar dichterbij dan dit gaat het niet komen.

Geuzen- en Statenkwartier

Parken in de nabijheid. De binnenstad op loopafstand, misschien wel de mooiste winkelstraat van Den Haag en nabij het strand. Is het vreemd dat het Geuzen- en Statenkwartier wordt gezien als een van de meest prestigieuze wijken van Den Haag?

Zeeheldenkwartier

Wat De Pijp is voor Amsterdam, is het Zeeheldenkwartier voor Den Haag. Een oude gedeelte van de stad dat met zijn charme en authentieke architectuur ook veel jonge mensen trekt. Desalniettemin biedt de wijk een perfecte mix. Dat heeft onder andere te maken met het zeer diverse woningaanbod met uiteenlopende prijzen. Gezelligheid is nooit ver weg, want een leuk café is bijna altijd letterlijk om de hoek.

Schilderswijk

Had je de Schilderswijk niet verwacht in een lijst met de beste buurten in Den Haag? Welnu: waar anders in Den Haag kun je nog voor om en nabij de anderhalve ton tot twee ton een knappe woning kopen? Precies. En je kunt veel zeggen van de Schilderswijk: een meer authentieke, gemengde wijk dan deze zul je niet vinden. Ook buiten Den Haag niet, waarschijnlijk.